A spiral staircase made of concrete rises through the centre of an open-plan office designed by architecture studio Hildebrand in Steinhausen, Switzerland.

Winding its way up the building’s four levels, the staircase ends with a large elliptical skylight that brings light into the centre of each floor.Hildebrand designed the headquarters for Hapimag, a Swiss holiday company. As well as providing access, this stairway was designed to double as an informal gathering space for the office workers.”The atrium and the sculptural ramp create open and playful spaces for meetings and communication, encouraging the informal exchange between all employees across hierarchical boundaries,” said the architecture studio.

Hapimag’s headquarters has a simple plan with polished concrete columns supporting each floor, which have been left open to be as flexible as possible.”The building offers flexibility which allows the company to fluidly adjust and adapt to future developments in the constantly changing world of office structures,” said the architecture studio.

READ MORE

 

 

Share