Brief 

BIG has produced one of its most eye-catching designs we’ve seen in a while with its O-Tower, envisioned as a R&D headquarters for smartphone maker Oppo and features a looping form that maximizes daylight inside and creates a courtyard at its center.

 

Insjight

Bjarke Ingels Group (BIG) has produced one of its most eye-catching designs we’ve seen in a while with its newly unveiled O-Tower.

The building is envisioned as a R&D headquarters for Chinese smartphone maker Oppo and will feature an unusual form, likened to an infinity loop by the firm, that maximizes daylight inside and creates a greenery filled courtyard at its center

Assuming it goes ahead – which, to be clear, has not yet been confirmed at this early stage – the O-Tower will be located in Hangzhou on a prominent site between a natural lake, an urban center, and a park. We’ve no word on its expected height.

Its overall design brings to mind the firm’s Courtscraper, which is triangular but also arranged around a central courtyard. As well as creating the courtyard and symbolically referencing the O in Oppo, the idea behind the design is that it will maximize natural light inside and offer maximum flexibility of interior floorplates.

“The needs of contemporary tech companies frequently put them in a position to choose between ideal deep and flexible floor plates to support creative and dynamic workspaces, and shallow floor plates that provide optimal work environments including access to daylight and views that benefit employee well-being and productivity,” explains BIG.

 

READ MORE
Share