Visitor Centre Occupies thin Concrete Bridge over Wetland Park in China

A visitor centre designed by Trace Architecture Office for a park in Rongcheng, China, is a long and thin concrete bridge complete with a lighthouse-like viewing tower clad in wooden shingles.Called Bridge House, the centre is located to the north-east of Swan Lake Park, Shandong Province, where it faces out onto the wetland landscape and backs onto a dense pine forest.

Swan Lake Bridge House by Trace Architecture Office
Swan Lake Park is popular with tourists, who come to watch swans migrating north in October. The local government decided to provide more facilities such as a cafe, toilets and viewing areas for visitors.Beijing-based practice Trace Architecture Office (TAO) designed the visitor centre to minimise the building’s impact on the park while still providing panoramic views.

View Article