Set amid a lush forested area of northern thailand, TOUCH architect has built a private home to be completely self-sustainable.

positioned approximately 1,200 meters above sea level, the rural location of ‘tree sukkasem villa’ has no electricity supply or running water. the project was therefore designed around the concept of creating a ‘green’ and self-reliant building.the one-story villa is organized by the architect around a clear design and simple functions. elevated above ground, residents enter via a set of wide concrete steps, passing through the surrounding greenery on their way.

through the entrance foyer, they arrive into an open plan kitchen, dining and living area.from the living space, large glazed panels extend the interior out onto a covered timber deck, which essentially provides more usable space while blurring the line between architecture and nature. three bedrooms are located at the other side of the floor plan, in addition to a separate unit that contains a shower room and a bathroom.

 

 

READ MORE

 

 

Share
Top