Architecture studio Hundredhands inserted a funnel-shaped window between the floors of the concrete and brick Bangalore International Centre in India.

A cavernous auditorium lined with angled, perforated wooden panels sits at the heart of the cultural centre in the Domlur township of the city of Bangalore.Occupying a narrow site alongside a park in a low-rise neighbourhood, the Bangalore International Centre – which exists to “enhance dialogue and foster ideas across cultures” – is formed by a slim concrete frame encasing a steel-framed glazed box.

Hundredhands’ design, which was selected from 90 designs following a competition in 2012, combines public spaces and seminar rooms as well as an art gallery and restaurant across its three storeys.Though situated on a tight site this generous internal volume suggests a much larger facility and is capable of handling large groups of people,” said the practice.

READ MORE

 

 

Share
Top